Prověřování vozidel

V závěru roku jsme se rozhodli odejít z oficiální prezentace webové služby autobezobav.cz
Byli jsme téměř „u zrodu“ této služby a několik let jsme přes ni prováděli kontroly ojetých vozidel před nákupem.
Bohužel v poslední době se na portál registrovali někteří technici (zejména „s dlouholetou praxí ve výkupu vozidel“) kteří se prezentují naprosto nesmyslnou cenovou relací za nabízenou službu např. 1990,- Kč a podobně.
Protože žijeme v Česku, kde u všeho je rozhodující cena, je jasné, co se následně stalo.
Podstřelená dumpingová cena služby způsobila přesun zájmu k těm „levnějším“.
Na tuto nesmyslnou hru „o cenu“ přistoupit nechceme, takže jsme zatím spolupráci s portálem Autobezobav na náš popud ukončili a uvidíme, co přinese čas.
Za dva tisíce se opravdu podbízet nebudeme, takto může postupovat možná někdo „na vedlejšák“, kdy si po šichtě odskočí přivydělat…
Za zmíněnou částku (2-2,5 tis.Kč) jsme prověrky vozidel prováděli snad někdy před více než deseti lety, dnes v žádném případě neodpovídá reálné a poctivé ceně. Zvláště, když téměř tisícovka je provize portálu za zprostředkování zakázky.
Nic proti tomu, to je v pořádku, ale pak musí odpovídat i cena účtovaná klientovi.

Situace vyvolaná „mistry vysokých sklizní“ kteří zvládají prohlídky za 3500 realizovat za půl hodiny se začíná projevovat v hodnocení klientů:

Něčeho podobného se opravdu účastnit nechceme.
V případě zájmu vám vozidlo rádi prověříme, ale za naši férovou cenu (viz. Ceník služeb).

O zmíněném programu „Skoda Plus“ resp. „Das Welt Auto“ vám řekneme jednu ověřenou zásadní věc – na auta před prodejem od prodejce nikdo ani nesáhne, většinou mají přetažený servisní interval, neprovedenou výměnu opotřebeného „spotřebního materiálu“ (olej, filtry event. brzdy, čepy, manžety…) velmi často pneu „na dorážku“ – takže pohádky z TV reklam od „dobře zajetých vozech“ patří zařadit na čestné místo hned vedle Karkulky s Popelkou.

Činnost pro Autobezobav.cz nebyla zcela „marná“, hodnocení klientů je nadále k dispozici k nahlédnutí